Napoléon & Waterloo

Hoewel hij op het slagveld werd verslagen, heeft Napoleon niets van zijn aura verloren. De keizer fascineert het publiek nog steeds.
Al in 1903 speelde TOONE VII – Jean-Antoine Schoonenburg met succes “Napoleon” op basis van een schema waarvan de journalist Louis Quiévreux enkele smakelijke stukken vertelt.
TOONE VII heeft een parodie geschreven van de geboorte van de held tot Waterloo, via de onafhankelijkheidsstrijd van Corsica (nog steeds actueel), de ontmoeting met Joséphine, het Directoire, de Campagne van Egypte, het Consulaat, de kroning, het huwelijk met Marie-Louise en tenslotte de laatste slag.
Net als in al zijn werken brengt de poppenspeler personages uit de volkstraditie in scène. Hier vertelt de brompot Jef Pataat zijn campagnes aan zijn vriend Woltje, adjudant van de keizer.
In navolging van zijn voorgangers maakt TOONE VII gebruik van anachronismen en allusies naar het Belgische politieke leven.
Wat zegt de pers?
“Herzien door Toone triomfeert Napoleon” (J.W. Le Soir, 19/05/2000).
“Een ‘vollenback’ zaal voor de Napoleon van Toone. Doek over deze geslaagde première. Het publiek applaudisseert en roept Toone VII en zijn acolieten terug. De magie van de poppen heeft gewerkt” (Pierre Thirion, Vers l’Avenir, 18/05/2000).

Reserveren

Tenzij anders aangegeven zijn al onze voorstellingen in het Frans.

We verkopen tickets 15 minuten voor de voorstelling. Geen kredietkaarten.

Kinderen, studenten, 65-plussers, - behalve vrijdag- en zaterdagavond

Kalender