Nativitas in’t Brussels Vloms !

Notre site internet est en maintenance. Pour la réservation, merci d’écrire à woltje chez skynet.be Nous jouons tous les jeudis, les vendredis et les samedis à 20h30. Le samedi, également à 16h00. Jusqu’au 2 décembre : "Cyrano". Du 7 décembre au 31 décembre : "La Nativité".

Cette représentation, le samedi 23 décembre à 16h00, est en bruxellois flamand.

van Michel de Ghelderode naar de volkstraditie.

In 1929 publiceert Michel de Ghelderode een korte versie van “Christus’ geboorte en de moord op de onnozele kinderen” die hij bij oude Brusselse spelers als één van teksten van de mondelinge traditie had opgetekend, in “La Scène”.
Deze versie wordt eind 1963 voor de eerste maal gespeeld door José Géal op vraag van Jef Bourgeois in het Maison des architectes (Ernest Allardstraat).
In 1979 vindt het filmfestival niet plaats in Cannes omdat er grote werkzaamheden worden uitgevoerd in bepaalde zalen.
De directeur van de culturele animatie, de heer Roger Bidaud, heeft het uitstekende idee om in december van datzelfde jaar een Internationaal marionettenfestival te organiseren en het te openen met het theater van Toone. “Christus’geboorte” is een geschikt onderwerp.
Met de zegen van Mevrouw Jeanne de Ghelderode, weduwe van de schrijver, bewerken José Géal en Andrée Longcheval de tekst van Ghelderode om er de huidige versie van te maken.

Réserver

Sauf indication contraire, tous nos spectacles sont en français.

Le paiement se fait en espèces, juste avant le spectacle.

Enfants, étudiants, 3ème âge

Calendrier